Onze kijk op brevetproeven tijdens kampen

Leden van De Cavalerie krijgen regelmatig de mogelijkheid om hun brevet in eigen manege te behalen. Bij niet-leden merken wij echter dat het behalen van een brevet soms juist de reden is om aan een ponykamp deel te nemen, dit omdat hun reguliere manege deze mogelijkheid niet aanbiedt.


Een eventuele deelname aan de brevetproeven is bij Cavalerie-kampen daarom in de prijs inbegrepen (alleen het behalen van een A-brevet is mogelijk).

De deelnemer kan -indien gewenst- gratis komen deelnemen aan een Cavalerie-clubproef. Dit is een proef (enkele weken vóór het ponykamp) waar een heuse VLP-jury advies geeft. Is een poging tot het behalen van een brevet tijdens het kamp wel zinvol en wat zijn eventueel de punten waaraan nog moet worden gewerkt om de kans op slagen te maximaliseren ? Op basis van het advies van de jury kan u dan zelf beslissen of het afleggen van een brevetproef zin heeft. Of is het misschien beter van te passen, kwestie van onnodige druk tijdens het kamp (dat tenslotte vooral ontspanning probeert te brengen) en ontgoochelingen te vermijden.

Bekijk misschien alvast onderstaande filmpjes om een idee te krijgen over de proeven.